Home

LI-POTIO D 1000 IU

Liposomalni vitamin D
i BETA-GLUKAN
Vaša oaza zdravlja!

Liposomalni vitamin D
Vitamina D u jednoj kašičici
0 IU

Osnovna saznanja o vitaminu D

Pošto se vitamin D hranom ne unosimo u dovoljnoj količini, nedovoljno se metabolizira, pa se brzo izbacuje iz organizma, priroda se postarala da ga sami proizvodimo izlaganjem sunčevoj svetlosti, kada se u dodiru sa kožom pokreće sinteza vitamina D. Time se podstiče resorpcija kalcijuma i fosfora i omogućava njihovo deponovanje u kostima. Ali šta ćemo da radimo kada nema sunca, kada duže boravimo u zatvorenom prostoru, kada je pametno, zbog visokog indeksa UV zračenja, ograničiti izlaganje kože sunčevoj svetlosti, kako bi smanjili rizik od raka kože. Tada ćemo se suočiti sa nedostatkom vitamina D, koji kod dece izaziva rahitis, a kod odraslih bolove u kostima i mišićnu slabost, a da ne govorimo o ozloglašenoj osteoporozi, stanju u kojem kosti postaju krhke i mogu se polomiti, ako padnemo.

Saznajmo više

Nova saznanja o ulozi vitamina D fokusirana su na veoma pozitivan uticaj na imuni sistem, gde ga veliki broj prestižnih naučnika preporučuje kao osnovni vitamin (sa vitaminom C) u imunizaciji i zaštiti organizma od koronavirusa i drugih bolesti nastalih padom imuniteta.

Istraživanja su takođe potvrdila da vitamin D u velikoj meri usporava razvoj autoimunih bolesti (multipla sleroza, astma, reumatoidni artritis, dijabetes tip 1, upalne bolesti creva, alergije…) i igra veoma važnu ulogu u prevenciji raka, naročito raka dojke, prostate, pankreasa i debelog creva.

Vitamin D je jako bitan za pravilno funkcionisanje nervnog sistema, jer učestvuje u sintezi hormona i prenosilaca nervnih inpulsa. Poremećaji kao što su: depresija, šizofrenija, Alchajmer, autizam… se dovode u vezu i sa nedostatkom vitamina D.

Preporučene dnevne doze liposomalnog vitamina D

Količina vitamina D koju svakodnevno treba uzimati zavisi od uzrasta, stanja organizma i starosnog doba. Prosečne dnevne preporučene količine za različite grupe su izražene u međunarodnim jedinicama (IU). Vitamin D inkapsuliran u liposome, obezbeđuje neuporedivo bolju bioraspoloživost, koja se ogleda u postepenom oslobađanju i iskorišćenju, čime se obezbeđuje standardni nivo vitamina u serumu, a smanjuje rizik od prevelike doze vitamina u kratkom roku. Veliki broj naučnika, naročito zadnjih godina, promovišu unos znatno većih količina vitamina D izraženih u IU.

Naša preporuka dnevne doze bila bi:

Liposomalni vitamin D

Šta vam nudi naš jedinstveni proizvod LI-POTIO D i BETA-GLUKAN?

Liposomalni vitamin D čini osnovu proizvoda LI-POTIO D, ali tu je i beta-glukan, ugljeni hidrat dobijen od ćelijske membrane ovsa i ima status potpuno bezbedne hrane za sve kategorije stanovništva. Osnovna mu je uloga regulisanje nivoa holesterola i šećera u krvi, ali beta-glukani su najpoznatiji kao imunomodulatori, sprečavajući prekomernu upalu i autoimuni odgovor.

Bitno je naglasiti da stimulišu sastavljanje imunih matičnih ćelija unutar koštane srži, što je jako bitno za osobe na hemoterapiji ili zračenju. Isto tako beta-glukan ima sposobnost da čini imuniotet jaćim i otpornijim da se izbori protiv štetnih mikroorganizamam bakterija, virusa i gljivica, kao i svih vrsta toksina.

Kome najčešće nedostaje vitamin D:

Kako koristiti LI-POTIO C i D

Kako poručiti?

Direktnom porudžbinom, putem telefona i mejla:

Naš proizvod možete poručiti i popunjavanjem formulara:

LI-POTIO D proizvod možete kupiti u svim bolje snabdevenim apotekama.

TEOL SHOP DOO, Novi Sad,
Iije Birčanina 39, 021/3000-157

Prodajni centri Biomarket plus doo, Beograd,
Svetogorska 18, Maršala Birjuzova 37, 011/323-6714

PHOENIX PHARMA DOO, Beograd,
Bore Stankovića 2, 011/35-38-205
tatjana.zivkovic@phoenixpharma.rs

Distributer za Crnu Goru:
DOO ZZ FORTUNA Bar,
Mandarići bb, zzfortuna@yahoo.com, +382 69-287-857